• linkedin
  • youtube

O le a le mea e fa'aoga ai ni tapuni i luma?

I le malo o le tausiga o podiatric,vae vaeua tula'i mai ose meafaigaluega taua i le fa'aitiitia o tulaga vae eseese e a'afia ai le faitau miliona i le lalolagi. O nei masini faʻapipiʻi ua mamanuina faapitoa e ofo atu ai le lagolago ma le faʻapipiʻiina i le pito i luma o le vae, faʻatatau i le vaega maʻaleʻale i lalo o ulu metatarsal.

Fa'alava vae e le mase'e filo-1

O se tasi o tulaga muamuavae vaetuatusi ometatarsalgia, o se fulafula tiga e masani ona taulaʻi i le polo o le vae faataamilo i ulu metatarsal. E ala i le toe tufatufaina atu o le mamafa mai nei vaega ma'ale'ale, o pads i luma e maua ai le toomaga taua, e mafai ai e tagata ta'ito'atasi ona toe fa'aauau a latou gaioiga i aso uma ma le fa'aitiitia o le fa'anoanoa.

O le neuroma o Morton, o le isi ma'i masani, e aofia ai le tiga o neura e masani ona lagona i le va o tamatamaivae lona tolu ma le fa. E taua tele le sao o pads i luma iinei e ala i le faʻafefe ma faʻaitiitia le mamafa o le neura ua afaina, ma faʻaitiitia ai le tiga e fesoʻotaʻi ma lenei tulaga.

E le gata i lea, o pads i luma e aoga i le puleainacalluses ma sana, lea e tupu aʻe ona o le feteʻenaʻi poʻo le mamafa o le polo o le vae. O nei pads e ofoina atu le aluga ma le puipuiga, puipuia atili le faʻalavelave ma faʻaleleia le faʻamalolo.

A o matutua tagata taitoatasi, e mafai ona latou oo i aipa'u ga'o atrophy, lea e faʻaitiitia ai le faʻafefe masani o paʻu gaʻo i vae, e oʻo atu ai i le faʻateleina o le tiga ma le le mautonu i le pito i luma o vae. O ta'ele o vae ma o latou aluga fa'aopoopo ma lagolago e fa'amaonia le taua tele i le tu'uina atu o le toomaga ma le fa'aleleia atili o le fe'avea'i mo i latou ua a'afia.

E oo lava i tulaga e masani ona aafia ai isi vaega o le vae, e pei ofasciitis o laau toto, o le lagolago e tuʻuina atu e paʻu vae, e masani ona tuʻufaʻatasia ma le lagolago faʻaofuofu, e mafai ona faʻaleleia le tulaga atoa o vae ma faʻaitiitia le faʻalavelave i le pito i luma.

I tua atu o le fa'atalanoaina o ma'i fa'apitoa o vae, e iai fo'i se galuega fa'atino i totonufa'aleleia lelei o seevae. E mafai ona latou fa'atumu avanoa tele i totonu o seevae ma fa'asa'o fa'afitauli talafeagai e ono o'o atu ai i le fa'anoanoa po'o le tiga i le pito i luma.

E maua i ituaiga eseese e pei o gel pads, foam pads, ma orthotic inserts, forefoot pads o ni fofo felagolagomai e fetaui ma manaoga o tagata taitoatasi. E faigofie ona tu'uina i totonu o seevae, e mafai ai ona fa'aoga mo aso uma ma fa'amautinoa le fa'aauauina o le lagolago i le aso atoa.

I le faaiuga, o le tele o faamanuiaga ovae vaeavea i latou ma mea taua i le malo o le soifua maloloina o vae. Pe fete'ena'i le metatarsalgia, Morton's neuroma, po'o le fa'aleleia atili o le fa'amafanafanaga o vae, o nei masini fa'apipi'i e maua ai le toomaga ma le lagolago fa'apitoa, fa'aleleia le lelei o le olaga mo le anoanoa'i o tagata i le lalolagi. Aʻo faʻaauau pea ona faʻaleleia atili le aoga o mea fou, e tumau pea paʻu vae i luma o le tausiga o vae, e ofoina atu se ala i le toomaga mo i latou o loʻo mafatia i le tiga o vae ma le faʻalavelave.


Taimi meli: Iul-16-2024